Akrivbild. Uppsalapolisen kommer under fredagen att utföra en dörrknackning i området. Foto: SVT

Polisen: ”Oerhört allvarligt brott”

Natten mot fredag larmades Uppsalapolisen till ett trapphus i Valsätra där en pojke i övre tonåren hittades medvetslös. Enligt pojken ska tre personer ha våldtagit honom. Uppsalapolisen rubriceras händelsen som grov våldtäkt och ärendet har fått hög prioritet.

Det var vid tvåtiden natten mot fredag som polis larmades till ett trapphus i stadsdelen Valsätra i Uppsala. En pojke i övre tonåren hittades medvetslös. Pojken fördes senare till Akademiska sjukhuset med ambulans och väl på sjukhuset kunde polisen hålla ett första förhör. I förhöret uppger pojken att han ska ha blivit våldagen av tre personer.

– Personen anmäler att han har blivit utsatt för en våldtäkt och att det enligt honom ska ha varit tre gärningsmän som har förgripit sig på honom. Vi har ännu inte kunna hålla något ingående förhör med pojken, det var viktigt att sjukhuset fick ta han om honom, sa Christer Nordström under fredagsförmiddagen.

Läs mer: Misstänkt våldtäkt mot tonårspojke

Förhör och spårsäkring

Under eftermiddagen har Uppsalapolisen gjort viss spårsäkring men har även knackar dörr i området för att höra eventuella vittnen.

– Dörrknackning har gjorts och det är en del vittnen som har hörts. Det kommer att göras en rättsläkarundersökning och vi har gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen. Det är klart vi eftersöker fler vittnen, om det är någon som har sett något kan man kontakta uppsalapolisen, säger polisens presstalesperson Anders Hedström.

Hur är det med pojken?

– Har man blivit utsatt för en sådan här händelse mår man självklart inte bra. Pojken har inga allvarliga fysiska skador, men att ha blivit utsatt för ett grovt övergrepp är såklart skadande i sig.

Ingen misstänkt

Enligt polisens presstalesperson Anders Hedström kommer polisen att genomföra dörrknackning i området för att säkra fler vittnesuppgifter.

– Under eftermiddagen har vi genomfört ett längre förhör med pojken men vi har inte kommit närmare några misstänka personer. Det finns i nuläget ingen häktad och ingen som är skäligen misstänkt för inblandning, säger han.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer