Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen: Politikeröverfallet skedde på en camping Foto: svt

Polisen: Politikeröverfallet skedde på en camping

Uppdaterad
Publicerad

Överfallet på kommunalrådet Marie Larsson (S) i Älvkarleby skedde vid en husvagn på en camping. Det bekräftar polisen under måndagsförmiddagen.
– Vi ser inga politiska motiv, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Under måndagsförmiddagen berättar polisen att händelsen, när kommunalrådet Marie Larsson (S) blev överfallen, skedde på en camping i Älvkarleby. Enligt uppgifter från polisen ska en person ha blivit inbjuden till Marie Larssons husvagn. Sedan ska det ha uppstått en diskussion som lett till en konflikt, varpå den inbjudne personen ombads att gå.

– Vi har mottagit flera anmälningar från olika parter, som haft olika syner på saken. Det ska ha uppstått en diskussion i samband med att personen blev inbjuden. Vi har fått in en anmälan om ofredande och två anmälningar om misshandel, varav en är en motanmälan, säger Jonas Eronen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Martin Sahlberg, säkerhetschef Älvkarleby kommun: ”Ett hårdare klimat där ute”

”Stod öga mot öga med hatet”

Det var under söndagen som kommunalrådet Marie Larsson (S) , skrev i sociala medier att hon blivit överfallen av en man i sitt hem.

”Nu har även jag stått öga mot öga mot hatet. En man med hat mot mitt politiska engagemang har handgripligen slagit mig mot marken. I vårt fram tills nu trygga bo sker detta”, skrev hon bland annat på sin Facebooksida.

Polisen håller vidare förhör

Sedan händelsen inträffade har polisen hållit flera förhör. Förhören beskrivs däremot av polisen som bristfälliga och de inblandade personerna kommer åter att höras.

– Vi har försökt bringa klarhet i vad som har hänt på den här platsen, säger Jonas Eronen.

I ett pressmedelande från Älvkarleby kommun meddelar Marie Larsson (S) att hon inte kommer lämna några kommenterar till media. I ett öppet brev på kommunens hemsida skriver hon däremot:

”Ingen – oavsett vem man är eller vad man står för – ska behöva bli överfallen i sin hemmiljö”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer