Djuruppfödaren bands och bestals på över hundra fåglar. Foto: TT

Polisen söker vittnen till undulatstöld

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker nu efter vittnen till en händelse i söndagskväll när en uppfödare i Uppsala rånades på över hundra fåglar, främst undulater.

Det var vid 20-tiden på söndagen som polisen larmades ut till en lokal i Uppsala där hundratalet undulater och kanariefåglar blivit stulna vid ett rån. Ägaren till fåglarna som befann sig i lokalen, blev under pistolhot av med telefon och pengar, innan han bands och rånarna lämnade platsen.

Enligt polisens presstalesperson Lisa Sannervik söker man nu tips från allmänheten i hopp om att få vittnen till rånet.

– Lokalen ligger i ett bostadsområde och eftersom det skedde mellan klockan halv åtta på söndagskvällen, så tror och hoppas vi att någon som gjort en iakttagelse hör av sig. Det kan vara om de sett personer eller fordon i området, eller någon som burit ut något från lokalen, säger Sannervik.

Hotades till livet

Enligt djurägaren rör det sig om tre gärningsmän, men Lisa Sannervik vill inte utesluta att det kan vara fler personer.

– I det här skedet vill vi inte gå ut med mer information eftersom vi inte vill att eventuella vittnen låser sig vid det och vi kanske inte får in viktiga tips. Det kan ju ha stått en fjärde person utanför huset. Vi jobbar brett och är intresserade av all information just nu, säger Lisa Sannervik.

Brottsrubriceringen är grovt rån och övergrepp i rättsak, då målsägaren hotades till livet om han skulle kontakta polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.