Foto: Utryckning Uppsala

Ännu ingen misstänkt för våldtäkt på kyrkogård

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för den uppmärksammade våldtäkten på Östervåla kyrkogård.

– Vi söker efter alla typer av iakttagelser, säger kammaråklagare Liselott Herschend.

Det var torsdagen den tredje maj tidigare i år som en flicka i tonåren, mellan 15-18 år gammal, ska ha överfallits av tre gärningsmän varav minst en av dem ska ha förgripit sig på henne sexuellt.

Händelsen inträffade på Östervåla kyrkogård, i Heby kommun, vid 15-tiden när flickan var på väg hem från skolan.

Går ut med signalement

Fortfarande finns alltså ingen misstänkt till händelsen och åklagaren har därför valt att gå ut med signalement på de tre männen för att försöka få in tips från allmänheten, vilket Expressen var först med att berätta.

– Vi är intresserade av om någon har sett eller hört något i närheten av platsen.  Vi söker efter alla typer av iakttagelser, säger kammaråklagare Liselott Herschend till SVT Uppsala.

Tips från bensinstationen

Det handlar bland annat om en bensinstation som finns i närheten av kyrkan där polisen är intresserad av iakttagelser av tre män i åldern 30-40 år klädda i mörka kläder.

– Två av männen har mer svenskt utseende och en med utländskt utseende, säger Liselott Herschend.

Vad är nästa steg i utredningen?

– Jag kan inte kommentera detaljer i utredningen. Jag vill inte säga för mycket innan vi har någon skäligen misstänkt, säger Liselott Herschend.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.