Foto: Utryckning Uppsala

Polisen: ”Vi har hittat föremål”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ska under dagen fortsätta att lägga pusslet för att komma närmare vad som hände i Fålhagen under torsdagseftermidddagen där flera personer skadades och där tre personer anhållits misstänkta för mordförsök.

– Vi har hittat vissa föremål som eventuellt kan ha med det här att göra, vilka kan jag inte gå in på, säger Åsa Wallinder jourförundersökningsledare.

Kan det finnas fler inblandade?

– Det kan finnas fler inblandade, det går inte att utesluta.

Är de frihetsberövade kända av polisen sen tidigare?

– De är inte helt okända, men tidigare kontakter har inte handlat om den här typen av brott.

Vad kan du säga om utredningsläget?

– Vi har inte kommit så långt.  Vi har samlat in information för att kunna kartlägga händelseförloppet, vad som hänt innan, under och fram till dess att polisen larmas. Men här är vi inte i mål än.

Uppmanar allmänheten att höra av sig

Motiv?

– Oklart, men de har inte varit sams och någon form av konflikt verkar ligga bakom.

Vad har de misstänkta sagt till polisen?

– Egentligen ingenting. Under dagen, när försvarare utsetts, kommer fler förhör att hållas.

Ärendet går nu över till åklagarkammaren där en åklagare tar över förundersökningen. Troligtvis kommer polisens avdelning för grova brott att kopplas in.

Åsa Wallinder är angelägen om att allmänheten hör av sig om det finns iakttagelser som kan vara intressanta för polisen.

– Vi vill att de som sett saker i området Fålhagen, vid Bergsbrunnaparken och Österängen eller på andra plaser hör av sig på 114 14.

– Det är ett pussel som ska läggas och det är många bitar som ska falla på plats, så vi behöver allmänhetens hjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.