Polisen utreder skötbord som lossnade på Akademiska

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått en månad sedan Enzo skadades när ett skötbord på Ackis lossnade från väggen. Olyckan är fortfarande ett mycket jobbigt minne för familjen.

– Det blev bara svart för mig och jag såg allt som i en tunnel. Jag skrek ”han är död, han är död”, säger Enzos mamma Nathalie Åslund.

I dag är Enzo precis som vilken tremånaders bebis som helst. Efter några dagar på sjukhus konstaterades att han hade en spricka i skallbenet, men inga skador på hjärnan.

Han går på regelbundna kontroller men kommer med all sannolikhet inte att få några men.

Samtidigt pågår en polisutredning om vållande till kroppsskada. Enzos journaler ligger hos en rättsläkare för granskning.

– Vi vet inte ännu mot vem misstankarna ska riktas, det får utredningen visa. Om någon kan hållas ansvarig för brottet är inte utrett ännu, säger Marika Holmkvist, polisassistent.

Ingen på Akademiska sjukhuset är ännu förhörd.

Hade önskat en kontakt

Nathalie Åslund berättar att ingen från sjukhuset har hört av sig för att kolla hur familjen mår eller för att informera.

– Jag hade önskat att de hade kontaktat mig och berättat om vad de ska göra åt det här, men det har jag fått läsa om i pressen.

Region Uppsalas fastighetsförvaltare har nu gått igenom alla skötbord på länets sjukhus och vårdcentraler.

– Vi har testat dem, tagit ned ett antal och gjort nya infästningar. Några har vi kasserat för att de var för dåliga, säger Jonas Eriksson, teknisk chef på Fastighet och service.

Hör Nathalie Åslund berätta mer om olyckan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.