Polisen varnar för halka: ”Rena ishockeyrinken på vissa vägar”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen inträffade flera olyckor på grund av halka. Polisen uppmanar människor som ska ut i trafiken att tänka till och att ta det försiktigt.

Enligt polisen har ett 20-tal trafikolyckor inträffat sedan lunch i polisregion mitt som omfattar Uppsala, Enköping och Västerås.

– Det är perfekta förutsättningar för halt väglag och det är extremt halt, speciellt i rondeller och korsningar. På vissa vägbanor är det rena ishockeyrinken så det gäller att tänka till om man ska röra sig i trafiken, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.

Ingen person ska ha skadats allvarligt eller förts till sjukhus.

– Det är på sin plats att uppmana trafikanter att ta det försiktigt och att vara försiktiga. Även med dubbdäck är det svårt att stopp på bilen så det gäller att ta det lugnt, säger Magnus Jansson Klarin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.