Foto: TT

Polisen om midsommartrafiken – ”riksväg 70 blir ett elände”

Uppdaterad
Publicerad

Midsommarhelgen är en tid då många beger sig ut på vägarna, både till och på väg hem från firanden. Trafikpolisen rustar för fullt och uppmanar Uppsalas bilister att ta det lugnt på resan för att undvika olyckor.

Högst tryck på länets vägar är det framförallt tidig eftermiddag till kvällen på torsdagen före midsommarafton och på söndagen efter. Dels ska midsommarfirare både från och utanför länet ta sig till lantställen och andra platser inför fredagens firande, och sen under söndagen ansluter även veckopendlarna till trafikflödet.

– Trafikintensiteten höjs avsevärt inför midsommarfirandet, men det är vi vana vid och tar höjd för. Så länge folk tar det lugnt och planerar sin körning så kommer det nog inte vara något problem, säger Joakim Bengtsson, polis och gruppchef för yrkestrafikgruppen i Uppsala.

Foto: Privat

Räknar med högt trafiktryck

Polisen i Region mitt har förberett sig inför den trafikintensiva högtiden. I stort sett samtliga trafikpoliser kommer vara i tjänst för att hålla kolla på länets stora vägar som kommer ha störst belastning: E4, E18 och riksvägarna 70 och 72.

Och med det vägarbete som fortfarande pågår mellan Enköping och gränsen till Västmanland, tror Joakim Bengtsson att riksväg 70 kan bli ett särskilt problemområde.

– Det ser förjäkligt ut på 70:an. Det kommer bli jättebra när det är klart, men nu är det nedsatt hastighet och det kommer bli trångt och vara ett elände. Var försiktig och ta det lugnt så går det bra och vi kommer kunna fira midsommar, säger han.

Vad är bra att tänka på inför helgens resande?

– Se till att du har bra med tid att köra och inte är stressad från början. Håll avstånd till framförvarande fordon, håll hastigheten och självklart vara nykter när du kör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.