Polisen är på plats i Gottsunda på tisdagskvällen. Foto: Utryckning Uppsala

Tre gripna efter skottlossning i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Uppsala fick ett larm om en skottlossning på tisdagskvällen – och kort därefter kom en skottskadad person in till akuten.

– Han var skottskadad i foten och kommer att opereras under onsdagen, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion Mitt, till Upsala Nya Tidning.

Polisen kom till platsen med flera enheter och spärrade av ett område vid Bandstolsvägen och Spinnrocksvägen i Valsätra efter ett larm om en misstänkt skottlossning. Kort efter larmet kom en man in till akuten med en skottskada.

– Han var skottskadad i foten och kommer att opereras under onsdagen, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion Mitt, till Upsala Nya Tidning.

Strax efter klockan 19.30 grips tre personer. De förs till polishuset för förhör samt vidare utredning.

Fyra omaskerade män

Enligt flera vittnen ska fyra omaskerade män ha befunnit sig i området precis innan skottlossning hördes. De ska ha setts springa i rikting mot Spinnrocksvägen. Det här är uppgifter som vittnen delat med sig av till SVT Nyheter Uppsala, men som inte bekräftats av polisen.

Vid 20.30-tiden ska en helikopter ha satts in i polisens arbete, och sen tidigare ska fyra-fem patruller vara på plats i Valsätra. Detta enligt vittnesuppgifter på platsen.

Larmet kom till polisen klockan 18.44 på kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.