Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här välter lastbilssläpet efter vansinnesfärden genom Uppsala. ”Ett rent mirakel att ingen skadats”, säger polisen. Foto: privat

Här välter lastbilssläpet efter polisjakten: ”Rent mirakel att ingen skadats”

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde på fel sida vägen vilket ledde till en lång polisjakt genom Uppsala under onsdagseftermiddagen. Föraren, en man i 25-årsåldern greps misstänkt för flera brott efter att lastbilens släp vält på Österleden i Gränby.

– Ett rent mirakel att ingen skadats, uppger polisen.

Vid 16.30-tiden under onsdagseftermiddagen fick polisen in ett flertal samtal om att en lastbil med släp kört i fel körfält på väg 55 strax utanför Uppsala. I ett av samtalen uppger en kvinna att hon prejats av lastbilen, enligt polisen.

– Lastbilen var när att kollidera med en hel del fordon så vi skickade ut flera polispatruller och inledde ett försök att stoppa den, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen.

Man misstänkt för flera brott

Lastbilschauffören stannar inte och polisen fortsatte förföljandet på väg 55 från Ramstalund hela vägen till E4-rondellen i Gränby.

– Där svänger lastbilen in mot Gränbystaden och är nära att köra på flera gångtrafikanter. Lite längre fram välter sen lastbilssläpet. Lastbilschauffören har förts till sjukhus med ambulans och det är ett rent mirakel att ingen annan har skadats, säger Magnus Jansson Klarin.

Föraren, en man i 25-årsåldern, är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, framkallande av fara för annan, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Polisen spärrade av platsen under onsdagskvällen och det påverkade trafiken kraftigt på Österleden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.