Poliskontoret snart tillbaka i Gottsunda Foto: Kid Svedberg

Poliskontor på gång i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

Det försenade lokala poliskontoret i Gottsunda ska öppna senast direkt efter årsskiftet. Det säger polisområdeschef Pär Halldén.

Det var i februari i år som regionpolischef Carin Götblad meddelade att ett poliskontor i Gottsunda skulle öppnas på nytt under våren. Men problem att hitta en lämplig lokal har försenat planerna. P4 Uppland rapporterar nu att ett nytt kontor är på gång och att kontoret ska öppna vid årsskiftet.

– Vi har kommit så pass långt så att vi har en lokal som vi tittar på nu och vi hoppas att helst innan jul kunna få igång den lokalen, senast direkt efter årsskiftet, säger polisområdeschef  Per Halldén till P4 Uppland.

Carin Götblad har tidigare lyft fram att poliskontoret ska ha fasta öppettider, och att det finns ett mål om att ha fler områdespoliser i stadsdelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.