Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hundratals barn och vuxna lockades att prova på cirkus under Kulturnatten som pågår under hela lördagen i Uppsala. Få ett smakprov i klippet ovan. Foto: SVT

Kulturnatten i Uppsala tillbaka – hundratals barn provade cirkus

Uppdaterad
Publicerad

Efter två års uppehåll är Kulturnatten i Uppsala här. Jonglering, trampetsgungning och andra cirkuskonster lockade många barn till Stadsträdgården där det bjöds på show och chansen att prova på. Kulturnatten pågår under hela lördagen med 250 olika programpunkter runtom i stan.

– Det är många hundra som varit här redan i dag, säger Ulrika Brugård Renulf på Uppsala ungdomscirkus.

Kulturnatten i Uppsala tillbaka på gator och torg efter två år av digitalt firande. Musik, dans, film och konst utgör några av inslagen i det digra programmet som riktar sig till både barn och vuxna.

Uppsala Ungdomscirkus Aros brukar vara med på Kulturnatten. Gemenskapen och att man gör saker över åldersgränserna tycker Ulrika Brugård Renuld är det bästa med cirkus.

Trafiken påverkas

Från klockan 7 på lördagsmorgonen fram till klockan 03 natten till söndag så är en stor del av gatorna i centrala Uppsala avstängda, bland annat Bredgränd och delar av Drottninggatan. Boende som måste köra på sträckorna för att komma till eller från sin bostad är undantagna.

Hör Alma berätta om hur det är att prova cirkus och se ett smakprov från föreställningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.