Yared Tekeste, festivalgeneral för är laddad inför årets upplaga av Uppsala Reggae Festival som börjar i dag. Mats Rönnevald och hans dotter My Edh Rönnevald instämmer i att festivalen är som gjord för familjer. Foto: SVT Uppsala/Adam Sjöborg

Tillbaka på Fyrishov – festivalen slår ett extra slag för barnen

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala Reggae Festival räds inte värmen. De har Fyrishovs pooler på bekvämt avstånd och i år slår festivalen ett extra slag för familjerna.

Yared Tekeste torkar svetten från pannan och hälsar med ett stort leende. Han är festivalgeneral och mycket nöjd över att Uppsala Reggae Festival åter har hittat tillbaka till Fyrishov.

– Här finns nästan allt vi behöver och tillgången till deras pooler skadar inte, säger han.

I festivalens ”base camp” unnar vi oss en stund vila i skuggan. Då passerar Mats Rönnevald med sin dotter My Edh. De kombinerar jobb med nöje och både arbetar och njuter av festivalen. De instämmer helt i Yared Tekestes beskrivning av festivalen.

– Det här är en familjefestival ända ut i fingerspetsarna, säger Mats Rönnevald medan yngsta dotter vilar mot hans arm. My Edh nickar instämmande:

– Absolut, det finns så mycket att göra här för barnen, säger hon.

I klippet ovan får du känna av stämningen och höra mer om vad som erbjuds de yngsta festivaldeltagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.