Foto: TT

Rektorns öppna brev efter dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

”Vi har i natt mottagit det tråkiga beskedet att en elev i årskurs 9 är död”. Så börjar rektorn på den Uppsalaskola, där den omkomne 16-åringen gick, det brev som skickades ut under måndagsmorgonen. 16-åringen dog i singeolycka med en epa-traktorn under söndagen.

Under söndagseftermiddagen omkom en 16-årig pojke i en trafikolycka med en epa-traktor utanför Örsundsbro. Ytterligare två ungdomar skadades också i olyckan, dock inte livshotande.

16-åringen gick på en skola i Uppsala – en skola som idag är i sorg. En krishanteringsplan är igångsatt av skolan och kommunen, och under måndagsmorgonen skickade rektorn på den aktuella skolan ut ett brev – riktat till de drabbade och de i sorg.

Rektorns brev till elever, lärare och föräldrar:

Hej,

Vi har i natt mottagit det tråkiga beskedet att en elev i årskurs 9 är död.

Nu på morgonen samlar vi eleverna i respektive klass och försöker sätta ord på det ofattbara och formulera tankar kring vad det innebär att förlora en vän. En sådan här händelse påverkar naturligtvis oss alla och i synnerhet eleverna mycket starkt. Eleven är i våra tankar och vi kommer under den närmaste tiden tala ofta om eleven. Det är mycket betydelsefullt för eleverna att man talar hemma om det som hänt.

Elevhälsoteamet, Uppsala kommuns ungdomsjour och skolans övriga personal finns till hands för eleverna. Önskar någon i er familj kontakt med någon av oss i skolan är ni naturligtvis välkomna att ringa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.