Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Pontus Stark/SVT

Misstänkt föremål vid Resecentrum i Uppsala ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Resecentrum i Uppsala vid tvåtiden under söndagseftermiddagen efter larm om ett misstänkt föremål. Platsen spärrades av och utrymdes, men efter kontroll kunde polisen konstatera att föremålet var ofarligt och avspärrningarna hävdes.

– Det var ordningsvakt som kontaktade oss om att man har påträffat det misstänkt farliga föremålet. Vi åker dit, spärrar av, utrymmer och begär trafikstopp. Det är där vi är nu, sa polisens presstalesperson Tobias Ahlén Svalbro vid 14-tiden.

En avspärrning på ungefär 100 meter sattes upp och tågtrafiken stoppades i drygt tre timmar på polisens begäran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nationella bombskyddet har anlänt efter att ett misstänkt föremål har hittats vid Uppsala resecentrum. Foto: Pontus Stark/SVT

Ofarligt föremål

Vid 17-tiden kunde polisen meddela att föremålet var en handgranatsattrapp och därmed ofarligt.

– Föremålet har tagits omhand och vi ska fortsätta kolla på övervakningskameror, om det kan ge någonting. Om vi kan ringa in gärningsmannen för det är fortfarande misstanke om brott, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson. 

Avspärrningarna kring centrumet har hävts och tågtrafiken har fått klartecken att börja rulla igenom Uppsala igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.