Resegaranti införs i färdtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala kommun har infört resegaranti i färdtjänsten. Vid större förseningar än 20 minuter ska den som använder färdtjänst få tillbaka egenavgiften.

Resegarantin kommer också att gälla om färdtjänsten kör för stora omvägar. Det beslutade Gatu- och samhällsmiljönämnden i Uppsala på onsdagskvällen.

– Vi har tagit till oss av de resandes synpunkter på färdtjänsten och vill på det här sättet förbättra för våra kunder, skriver Johan Lundqvist, ordförande i Gatu- och samhällsmiljönämnden i ett pressmeddelande.

Syftet är att säkerställa kvaliteten i färdtjänsten, som skall betraktas som vanlig kollektivtrafik.

Restidsgarantin kommer att innebära att kunden får tillbaka sin egenavgift om färdtjänsttaxin är mer än 20 minuter försenad från utlovad tid, eller om omvägstiden blir mer än 20 minuter vid en resa inom en zon, eller blir mer än 40 minuter vid en resa mellan flera zoner.

Resegarantin ska börja gälla 1 juni 2015.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer