Den senaste veckan har Bobby Kata på restaurangen Che fått hundratals samtal från kunder, som vill boka tid för vaccination. Foto: SVT

Hundratals vaccinationssamtal till restaurang i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Människor som vill boka tid för covid-vaccin och andra typer av vaccin har kommit till en restaurang i Uppsala. På en vecka har omkring 500 personer ringt fel.

– Det är helt vansinnigt, säger Bobby Kata, driftchef på restaurangen.

Bobby Kata visar upp displayen; 79 missade samtal som kommit in till den nyöppnade restaurangen Che senaste dygnet. De flesta av dem vill antagligen boka tid hos en vaccinationsbyrå som utför vaccinering mot bland annat covid-19 och TBE. Restaurangens nummer har felaktigt legat ute på vaccinationsbyråns hemsida och andra sociala kanaler, vilket UNT var först med att berätta.

Vaccinationsbyrån VaccinDirekt svarar i ett mejl till SVT Uppsala att de haft ett tekniskt problem som gjort att ett gammalt nummer till mottagningen blev aktiverat igen. De beklagar att det orsakat besvär för kunderna och restaurangen.

Hör vad restaurangens driftchef säger om senaste veckan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.