Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Agnes Ögren och Charlotte Selbekk – lagkaptener i finallagen – om riskerna med att flytta finaldag. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Risk för publikfiasko efter finalflytten: ”Damerna som drabbas”

Uppdaterad
Publicerad

Damerna på fredag klockan 19, herrarna på lördag klockan 17. Så ska bandyfinalerna spelas i år – vilket riskerar bli ett publikfiasko.

– Fyra timmar från Lidköping är långt att köra en fredag när många arbetar, säger Agnes Ögren, lagkapten i Villa Lidköping.

Förra året, då bandyfinalerna delade lördagen som speldag, såg 4 700 personer damernas match på Studenternas. I år spelas finalen på fredag, dagen före herrarnas match på lördag. Orsaken är att isen väntas bli bättre om båda matcherna spelas kvällstid – men ändringen kan förta publikfesten.

 2 000 sålda biljetter

På torsdagen, dagen före damernas final, var endast 2 000 biljetter sålda.

– Det kanske inte blir lika mycket folk på damfinalen som tidigare. Men de som kommer går ju dit verkligen för att det är damfinal. Så kan man också se på det, säger Per Selin, ligachef på Svensk Elitbandy, och fortsätter:

– Annars kanske man går på damfinalen om man ska gå på herrfinalen, det kanske är det som gör att det har varit mycket folk på damfinalen.

I klippet ovan ger han, Agnes Ögren och VSK:s lagkapten Charlotte Selbekk sin syn på finalflytten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.