Foto: Privat

Rosendalare bär blått och vitt till stöd för Fyris

Uppdaterad
Publicerad
Slaget mellan Rosendal och Fyrisskolan läggs ned efter häcklande ramsor och flagbränning. Enligt elever på Rosendal är det en liten grupp elever som står för problemen – vilket har fått Rosendalarna att bära Fyris färger – blått och vitt – under dagen.

Under dagen idag har flera elever på Rosendalsgymnasiet valt att bära blått och vitt till stöd för Fyrisskolan.

– Det är Fyris färger. Vi vill visa att vi förstår deras beslut, säger en elev till SVT Nyheter Uppsala.

Fyrisskolan medverkar inte

Grunden är att Fyrisskolans rektor nyligen tog beslutet om att skolan inte kommer medverka i den skoltävling som hålls skolorna emellan varje år. I år var det nionde året i rad.

– Förra året var det samma. Men det var värre i år. Obehagligt. Det är skittråkigt! Det är inte alla som håller på. Det är en lite grupp elever som syns och hörs mest. Vi var många som inte var med på det.

”Respekterar dem”

Anledningen till att många av eleverna på Rosendal idag bär Fyrisfärger är för att visa att men respekterar deras beslut.

– Jag hoppades nästan på att de skulle dra sig ur förra året – då det var samma – för att liksom visa att det får räcka nu, säger eleven och berättar att den hätska tonen även fanns vid 2017 års slag.

Initiativet om att bära blått och vitt var elevernas egna.

– 'Vi står bakom beslutet. Vi förstår att ni vill dra er ur'.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer