Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Denise Fjellner berättar vad fritidsgården vill spela för roll efter våldsdåden i stadsdelen. Foto: Frida Wallin Nilsson

Rusning till fritidsgården – håller extraöppet i Stenhagen

Uppdaterad
Publicerad

Som ett svar på den senaste tidens oroligheter i Uppsala håller fritidsgården i Stenhagen extraöppet – inte bara för ungdomar, utan för alla.

– Vi vill sprida glädje, speciellt igår och idag, säger fritidsledaren Denise Fjellner.

En grupp ungdomar samlas vid grillen när Denise Fjellner serverar korv med bröd. Några andra spelar fotboll, och två pojkar spelar schack.

– Det vi gjorde igår och det vi gör idag är att vi bjuder hit alla, inte bara ungdomar, för att visa allt fint och bra som finns här i Stenhagen, säger fritidsledaren Denise Fjellner.

Håller extraöppet efter skjutningarna

Fritidsgården i Stenhagen har vanligtvis öppet måndagar till fredagar för barn och unga mellan 13–18 år. De senaste två dagarna har de hållit extraöppet för alla boende i Stenhagen, från klockan 13 till klockan 21, med anledning av den senaste tidens våldsdåd.

– Vi jobbar med det positiva och gör våra aktiviteter som vanligt. Här är det lugnt, och alla känner sig trygga och välkomna, säger Denise Fjellner.

Besöker fritidsgården varje dag

Vännerna Hani Azizi och Sulle Remmo går till fritidsgården varje dag efter skolan, och det förändras inte av de senaste dygnens händelser.

– Vi kommer hit för att ha kul med vänner, spela fotboll och äta mat, säger Hani och Sulle.

Under onsdagen ska 400 personer ha besökt fritidsgården.

Häng med till fritidsgården i Stenhagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.