Så blir påskvädret i Uppsala län

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att bli en solig och varm vecka i Uppsala. Även påskvädret kommer att bjuda på höga temperaturer.

– Det ser lovande ut, på det stora hela blir det en varm påskhelg. Jag tippar på över 15 grader, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

Det kommer långsamt att bli varmare väder i hela Uppsala län under veckan som kommer. Redan under måndagen kommer det att bli cirka 10 grader varmt, stillsam vind och soligt.

– Även tisdagen kommer att bli varm. Det finns ett osäkert molnområde, men som det ser ut just nu så kommer det att bli soligt väder med 10-12 grader på dagen. Mot onsdagen kommer högtrycket att dominera ännu mer, säger Nitzan Cohen.

Temperaturer på över 15 grader

Då väntas temperaturen stiga ända till 15 grader. Värmen håller sedan i sig och på skärtorsdagen ser vädret ut att bjuda på temperaturer över 15 grader.

När vi sedan kommer in mot själva påskhlegen har vädret skiftat något.

– Då har det skiftat lite i några detaljer, det blir vårvarmt men tidvis kan en del molnområden dra förbi. Men i det stora hela så blir det en varm påskhelg, säger Nitzan Cohen.

Dopaminer och Valborgsvädret – hör vad söndagslediga Uppsalabor tänker om vårvädret i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.