Omfattande tågstrul under onsdagskvällen. Foto: TT

Så funkar ersättningstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

I samband med det omfattande tågstoppet mellan Uppsala och Stockholm leds trafiken om. Här är SJ:s besked vid halvniotiden om ersättningstrafiken .

Pendeltåg mellan Stockholm och Solna. Buss mellan Solna och Upplands Väsby. Tåg mellan Upplands Väsby och Uppsala. Och på på liknande sätt är ersättningstrafiken upplagd tillbaka till Stockholm, fast omvänt då.

SJ leder om tåg

SJ kommer under kvällen att leda om tåg från Stockholm via Västerås och Sala. De tågen ska att köras till Uppsala och gå vidare norrut härifrån.

– De som ska norrut från Uppsala ska kunna ta tåg härifrån, säger Ronny Hörstrand.

Men det här låter som att det kan bli stora problem för pendlarna i morrn.

– Man jobbar med felet och reparatörerna tror att man i alla fall kan hålla två spår öppna, säger Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour till SVT Uppsala vid 20.30-tiden.

För senaste nytt om trafikläget – kolla respektive tågföretags hemsida. Information om trafiken finns även på Trafikverkets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.