Så här gör sig Uppsalas turistmål redo för sommaren

Så här gör sig Uppsalas turistmål redo för sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Turistmålen i Uppsala har har redan hittat olika lösningar för att klara av coronapandemin. Nu när sommaren närmar sig gör de lokala besöksmålen sig redo för en annorlunda sommar.

– Det handlar om museer som kommer att erbjuda större delen av verksamheten utomhus i sommar och visningar som anpassas till färre antal deltagare. Vi ser också  restauranger som kommer med olika möjligheter för take away, matkassar och pop up-lösningar att ta del av utomhus och olika erbjudanden mot lokal målgrupp från våra hotell, säger Helena Bovin, marknadschef på det kommunala bolaget Destination Uppsala.

Regeringens nya rekommendationer som kom förra veckan innebär att inrikesresor som motsvarar en till två timmar med bil från hemorten kan genomföras under vissa förutsättningar och med stor försiktighet.

Coronaviruset i Uppsala

– Två timmars resväg från Uppsala bor det närmare tre miljoner människor så på så vis har vi ju goda förutsättningar att få några av dem att besöka Uppsala.

”Viktigt att inte alla bara bygger altaner”

Helena Bouvin hoppas att många kommer att vara turist i sin egen stad, under förutsättning att man följer myndigheternas rekommendationer.

– Vi behöver semester och vi behöver unna oss att byta miljö och koppla av. Därför är det viktigt för vår bransch att vi inte bara stannar hemma och renoverar badrum och bygger altaner utan att vi kommer ut och upplever och upptäcker precis som vi annars gör på vår semester när vi är vana att resa längre bort.

Hör i klippet ovan hur fem av Uppsalas turistmål håller öppet och hur de gör sig redo för en annorlunda sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet