Ida Larsson är samordnare för integration och folkhälsa i Knivsta kommun. Hon kommer att vara med och sammanställa trygghetsenkäten. Foto: SVT/Knivsta kommun

Så många känner sig trygga i Knivsta

Uppdaterad
Publicerad

I helgen avslutade Knivsta kommun sin trygghetsundersökning som genomförts av kommunen i samarbete med polisen. Var femte som svarat på enkäten känner sig inte trygg.

Totalt kom det in 370 svar från Knivstaborna, och de flesta som fyllt i enkäten  är mellan 30 och 67 år.

I söndags kväll gick tiden ut för att svara, och redan nu finns svar på frågan: Känner du dig trygg i Knivsta?

– 79,9 procent har svarat ja och 20,1 har svarat nej, säger Ida Larsson som är samordnare för integration och folkhälsa i Knivsta kommun.

Övriga frågor som medborgarna tyckt till om  handlar om var man känner sig trygg, respektive inte trygg och vad som uppfattas som viktigast för att öka tryggheten.

Vad händer nu med materialet?

– Vi ska titta på resultatet och göra en analys.  Underlaget vägs in i medborgarlöftet för 2019 mellan polis och kommun och invånarna. Resultatet kan också bli en del av underlaget för det samverkansavtal som ska uppdateras mellan Knivsta kommun och polisen.

Det insamlade materialet kommer även att finnas med i andra delar av kommunens trygghetsskapande arbete framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer