Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så minns Uppsalaborna sina sommarjobb: ”Det var jobbigt, men värt det i slutändan”

Vad minns du från dina sommarjobb? Dela med dig!

Uppdaterad
Publicerad

Många har någon gång i sitt liv haft ett sommarjobb. Vissa minns det med lycka, och för andra innebar det hårt slit. Här berättar Uppsalaborna om hur de minns sina sommarjobb.

Nu vill vi höra era minnen av sommarjobbet! Gjorde du något rookie-misstag, ledde det fram till något avgörande möte eller halkade du kanske som på ett bananskal in på en oväntad väg? Kanske har du världens bästa eller sämsta tips för de som nu söker sommarjobb? Berätta för oss!

SVT rapporterade · Chatt: Hur minns du ditt sommarjobb?

12.26
Jag var 17-18 år och jobbade i hemtjänsten. Det var för det mesta både socialt och trevligt. Men en gång när jag kom hem till en dement tant hade hon fått diarré och inte hunnit till toaletten. Dessutom hade hon vimsat runt i hela lägenheten. Jag minns att jag kände mig ganska ensam, men det var bara att kavla upp ärmarna och försöka andas genom näsan ... Efter det var jag härdad.
12.26
Jag klarade mig ganska bra under denna period men jag tänker fortfarande på min kompis som jobbade extra under sin sommar som likhämtare.
12.26
Körde glassbil en sommar och var väldig poppis bland barnen i alla kvarter.
12.29
Sommaren 1988 jobbade jag i en glasskiosk. Arbetsgivaren hade räknat på hur många kulor som skulle komma ut ur varje paket. Det stämde inte, och min kollega hävdade att jag gjorde för stora glasskulor. Sanningen var att hen jag jobbade med nallade och fyllde på glassförrådet hemma.
12.46
Sommaren -65 eller om det var -66 jobbade jag på IVA, ingeniörsvetenskapsakademin, på Drottning Kristinas väg 49.
Det var en massa vetenskapliga tidskrifter i biblioteket som skulle sorteras och förses med "custom-gjorda" mappar.
Mått-tagning på biblioteket och tillverkning av mapparna i vaktmästeriet, där det fanns erfordeliga verktyg och materiel.
Här och där stod det blybehållare med radioaktivt material eftersom man i "källaren" 52 meter under jord hade en atomreaktor (sveriges första). Dessa skulle förmodligen ut till forskare och institutioner som nyttjade slikt. Jag ombads att inte öppna och titta efter....
Minesvärt var att en dag satt Balzar von Platen med entourage och berättade minnen i vaktmästeriets fikarum. Andra möten var med framstående äldre forskare från all världens hörn. En japansk äldre herre förbryllade mig då vi delade hiss vid några tillfällen - Han bugade mot mig med händerna ihop och backade in i hissen på ett vördsamt sätt, mycket att ta in för en femtonåring!

"Robban i Täby"
12.46
Början på 70-talet plockade jag jordgubbar.
Start kl 05:30 och slutade runt 14:30. Varje dag i tre veckor.
Onda knän har jag dragits med sedan dess.
Men vad kul att tjäna egna pengar som tolvåring !
14.48
Alva Jennstål berättar om hennes sommarjobb.
14.43
Hej! Det har varit grymt bra med sommarjobb för mig, annars hade jag inte kommit på en arbetsmarknad som annars är ganska så svår och så att komma in på. Jag jobbade först i hemtjänsten, det var skitigt och slitigt med bra!!
14.58
Freddie Hassellöv om jobbet på Arlandas bagagehantering
14.43
Jag har haft två sommarjobb och har inte känt mig direkt bra behandlad. Man känner sig liksom som sämre än de andr på jobbet. Kändes inte kul!
/Hälsar en som är 19-isch

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer