Det är fortfarande viktigt att spara vatten, då grundvattennivåerna ännu är låga i områden där det varit bevattningsförbud. Foto: Pontus Lundahl/TT

Så mycket vatten sparade Uppsalaborna

Publicerad

3,5 miljoner liter vatten. Sommarens bevattningsförbud fick Uppsalaborna att snåla in på vattnet rejält.

Den extremt torra och varma sommaren gjorde att Uppsala kommun införde bevattningsförbud mellan den 16 juli och 9 augusti.

Och det gav effekt. 3,5 miljoner liter vatten motsvarar 25 000 personers genomsnittliga vattenförbrukning under ett dygn, skriver Uppsala vatten i ett pressmeddelande.

Fortfarande viktigt att snåla

Bäst på att spara vatten var invånarna i Vattholma och Ramstalund. Där minskade vattenförbrukningen med 20 procent, om man jämför med samma period 2016.

Även om det just nu inte råder brist på vatten påminner Uppsala vatten om att det är ”lika viktigt varje dag” att spara vatten. I de områden där det varit bevattningsförbud är det fortfarande lägre grundvattennivåer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer