Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dennis Hedström, chef på Flygstaben i Uppsala, menar att Försvarsmakten kommer att behöva anpassa sig när Sverige blir medlemmar i Nato. Foto: Pressbild/Henrik Montgomery/TT

Så påverkas Uppsala när Sverige går med i Nato

Uppdaterad
Publicerad

Om Sverige blir medlemmar i Nato kommer det att hållas ceremoni och Natoflaggan kommer att hissas på Flygstaben i Uppsala. Inträdet skulle komma att påverka hela Mälardalen, menar Dennis Hedström, chef på Flygstaben i Uppsala.

För Uppsalaborna kan inträdet i Nato komma att märkas genom fler övningar och ökad internationell närvaro i staden.

– Vi kommer att behöva anpassa oss men vi kommer också kunna tillföra, vi kommer att kunna öva mer och lära oss att prata Natospråket, säger Dennis Hedström

Sverige och Nato

I klippet berättar han mer om hur Uppsala påverkas av inträdet.

Fler personer till Försvarsmakten

Om inträdet leder till ökade arbetstillfällen kan Dennis Hedström inte svara på i dagsläget. Personal från Försvarsmakten kommer att behöva åka iväg på uppdrag runt om i världen men om det då kommer att behöva rekrytera eller bara anpassa arbetsmetoderna återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet