Statsepidemiologen slår larm om att många fortfarande insjuknar av campylobactsmittad kyckling, trots branschens insatser. Foto: TT

Så undviker du att bli sjuk

Publicerad

Livsmedelsverket ger råd om hur du undviker smittan.

Fryst kyckling innehåller betydligt mindre campylobacter än färsk.

Rengör redskap noga efter att ha hanterat kycklingen i köket. Använd inte samma skärbräda eller kniv till exempelvis salladen som till kyckling utan att diska dem noga först.

Tvätta även händerna direkt efter att ha hanterat kycklingen.

Se till att köttet är genomstekt/-kokt innan det äts.

LÄS MER: Smittad kyckling funnen i Uppsala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.