Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon: Nät och linor är en lösning för att skrämma bort fåglar på fastigheten, säger Agnes Svedberg på branschorganisationen Fastighetsägarna i Uppsala. Foto: Julia Carlbaum/SVT

Så undviker du irriterande fåglar på din tomt

Publicerad

När fåglarna häckar under våren kan vissa uppleva problem med att de bygger bon under hustak och liknande. Men det finns några saker som man kan tänka på som fastighetsägare för att inte utsättas.

Vissa fastighetsägare har problem med att de störs av skränande fåglar på tomten och de problemen brukar vara som störst under våren och försommaren när fåglarna ska bygga bo.

Ta kontakt med fastighetsägaren

– Har jag problem med fåglar som inte är på min fastighet, utan exempelvis på en närliggande parkering, så tar jag förslagsvis kontakt med den som äger parkeringen, det kan vara till exempel kommunen eller någon annan fastighetsägare, säger Agnes Svedberg, vid branschorganisationen Fastighetsägarna i Uppsala.

I videon: Hör vad du kan göra om du har problem med störande fåglar på din egen tomt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.