Foto: Utryckning Uppsala

Sänkt byggtakt i Eriksberg

Uppdaterad
Publicerad

Tempot i utbyggnaden av Eriksberg sänks meddelade Uppsala kommun under torsdagen. Vi har hörsammat kritiken säger kommunalrådet Erik Pelling (S), men den totala utbyggnadsplanen ligger fast.

Uppsala kommun drar ner på byggtakten i Eriksberg till cirka 100 bostäder per år. Fram till 2030 ska 1000-1500 bostäder byggas. Tidigare planerade man för att bygga 2 400 lägenheter till 2030. Orsaken är att annan samhällsutbyggnad som skolor och förskolor ska finnas på plats när inflyttning sker.

– Det handlar dels om att vi måste lägga kraften på utbyggnaden av den södra staden och dels om att vi har lyssnat på den kritiken som varit. Att många tyckt att de varit en väldigt snabb och omfattande exploatering och nu kan vi skjuta den över tid, säger Erik Pelling (S)

De resterande lägenheterna kommer att byggas senare.

– Planprogrammet ligger fast men vad och när vi gör saker har vi slagit fast nu och det blir en något lugnare takt än ursprungligen, säger Erik Pelling (S)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.