Stolta VM-bronsmedaljörer i pole dance. Foto: Privat

Se när Uppsalaborna tar VM-brons i pole dance

Publicerad

I fredags tog Uppsalaborna Marie Graff och Jonas Helander Claesson hem VM-bronset i pole dance. Tävlingen som firade 10-årsjubileum arrangerades i Montreal, Kanada.

Med en kamp mot jetlaggen tog pole dance-paret sig till final för att sedan kamma hem VM-bronset i World Sport Championships och kategorin Elite Doubles Woman/Men.

– Vi är väldigt stolta över vår medalj. Det hade vi knappt vågat drömma om. Det gäller att hålla nerverna i schack och prestera när det gäller, säger Marie Graff.

Fördomarna börjar försvinna

Det var i fredags som Marie Graff och Jonas Helander Claesson, från Uppsala, framförde sitt tävlingsnummer. För att sedan motta bronsmedaljen i lördags.

– Vi har tränat i cirka sju år nu men ett år tillsammans. Det som är skönt är att fördomarna kring pole dance börjar att försvinna. Vi utövar det som en sport och träningsform med utmaningar för både kroppen och det mentala, säger Marie Graff.

Hemma i Uppsala tränar de på Uppsala Danscenter under det Svenska Polesportförbundet, SPFB.

När dansparet kommer hem till Sverige ska de vila upp sig någon vecka för att sedan gå på nästa utmaning.

– Då börjar förberedelserna för SM som i år går av stapeln på Fyrishov i Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.