Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ida Lilliesköld, som går i ett av första maj-tåget, om varför hon deltar. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Se när Uppsalas gator fylls av första maj-tåg

Uppdaterad
Publicerad

Sista april är förbi, men det betyder inte att vardagslunken är tillbaka i Uppsala. Under dagen tågade hundratals personer i årets första maj-tåg.

– Jag går här för att bidra till att göra skillnad, säger Ida Lilliesköld, som gick i Socialdemokraternas tåg.

Solen gassar och våren har äntligen kommit till Uppsala. Från UKK till Stadsparken tågade socialdemokraternas första maj-tåg med riksdagsledamoten Lawen Redar (S) i spetsen.

– Jag har blivit inbjuden att vara huvudtalare här i Uppsala, säger Lawen Redar.

Även avdelningsordförande för Kommunal region mitt, samt ledamot i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna, Helena Ersson, gick längst fram i tåget.

– För mig har det alltid varit viktigt med första maj för att visa att det är arbetarrörelsens dag, säger Helena Ersson.

Du säger att det är arbetarrörelsens dag, men många LO-väljare har gått till Sverigedemokraterna. Hur ser du på det en dag som denna?

– Det är ju med stor sorg vi sett det en tid tillbaka, säger Helena Ersson.

Inga motdemonstrationer

Även Vänsterpartiet gick från Vaksala torg till Engelska parken och enligt polisen har det varit lugnt i samband med tågen.

– Det har varit jättelugnt. I Uppsala har allt gått enligt plan, så det är jättebra, säger Pelle Vamstad, presstalesperson på polisen region Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.