Foto: TT

Shejk på hemligt besök i Skokloster – lunchade i kohage

Uppdaterad
Publicerad

Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum ville luncha i den svenska naturen. I flera dagar sökte hans personal efter den perfekta platsen. De fann den i en strandnära kohage i Bagarbo i Skokloster.

Det är Enköpings-posten som rapporterar om det hemliga shejkbesöket som ägde rum i torsdags. Tobias Andersson, som driver gården Bagarbo, säger till tidningen att han blev förvånad när han fick höra om den celebra gästen.

– Vi fick flytta på korna, plocka bort en bit staket och klippa gräset, och plocka bort en del komockor förstås, säger han till Enköpings-posten.

Entourage med tjänstefolk

Men shejken av Dubai kom inte ensam, med sig hade han både tjänstefolk och livvakter. De eskorterades till Bagarbo med flera polisbilar, Säpobilar och polismotorcyklar. En ovanlig syn på en nyskördad åker, skriver tidningen.

Bajamaja med marmordetaljer

Maten och servicepersonalen kom från Grand hotell i Stockholm. Toalettbesöken då? Svar: En bajamaja av finare sort med marmordetaljer och rinnande vatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.