Esa Määttä får sluta som huvudtränare för Sirius Bandy, enligt ett pressmeddelande för att spelare inte har förtroende för honom. Foto: Anna Westin/Sirius Bandy

Sirius Bandy sparkar huvudtränaren

Uppdaterad
Publicerad

Sirius Bandy har brutit kontraktet med huvudtränaren Esa Määttä.

Enligt ett pressmeddelande handlar det om arbetsmiljön.

– Vi har valt att inte gå in på de detaljerna. Men det är inget som har kommit plötsligt. Vi har försökt att vidta åtgärder för att komma till rätta med situationen. Men någonstans har vi kommit till ett läge och insett att nu går det inte längre, säger klubbchefen Jimmy Helmersson till SVT Sport.

I pressmeddelandet skriver klubben att spelarna saknar förtroende för tränaren.

– Vi har spelare som under en längre tid mått dåligt och tyvärr har det gått så långt att en klar majoritet av spelarna inte längre har förtroende för sin huvudtränare, säger Jimmy Helmersson.

Situationen beskrivs som ”inte längre hållbar”.

– Det är olyckligt och det är nog ingen som velat att det skulle bli så här, men att inte agera nu hade varit fel, säger Jimmy Helmersson.

Nu arbetar Sportgruppen inom klubben med att hitta en annan lösning för resten av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.