Sirius tränare Kim Bergstrand kan bekräfta att skadeläget blivit bättre. Foto: TT

Sirius glada besked inför premiären

Publicerad

Efter en lång, lång väntan är det så dags. När domaren blåser i pipan på måndag startar Sirius första allsvenska säsong sedan 1970-talet. Medan premiären är nära har spelare också kommit tillbaka från skador.

På måndag kväll gör Sirius entré i svensk fotbolls finrum igen. Premiären spelas mot ett storsatsande Djurgården på Tele2 Arena. Uppsalalaget kommer från ett genrep hemma på Löten där Gefle besegrades med klara 4-0. Samtidigt har laget fått tillbaka spelare från skador.

– Vi hade en full trupp den matchen, så det är många pilar när det gäller skadeläget som pekar åt rätt håll, säger tränaren Kim Bergstrand.

Sirius klart för allsvenskan

”Våra spelare är bollskickliga”

Inför premiären har Sirius fått beröm från experter för sitt spel, och har också tippats att bli Allsvenskans bästa nykomling nästa säsong. Kim Bergstrand tycker att berömmet stämmer överens med tränarnas och truppens spelidé.

Hur ser du på att Sirius har kallats för ett ”spelande” lag?

– Vi har bollskickliga spelare och spelar passningsinriktat. Vi vill avgöra matcher av egen styrka, det kan vara något sånt som de är ute efter när de sätter etiketten. Det gäller att vi kan göra de sakerna ännu bättre det här året om vi ska kunna få spela vårt spel, säger Kim Bergstrand.

Jämfört med spel i Superettan skiljer sig väldigt lite när väl domaren har blåst igång matchen, enligt Siriustränaren.

– Sen kommer det vara en högre ljudkuliss och mer uppmärksamhet i samband med matcherna, och vi pratar om det som kan vara annorlunda.

Motståndartränaren: Bra på omställningar

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel ser Sirius som också Uppsalalaget som ett bollskickligt gäng.

– De är ett spelskickligt lag. Duktiga på att ha possession (bollinnehav, reds. anm.) i kombination med att det går snabbt när de har sina omställningar.

Uppsalaklubben har inför den allsvenska säsongen sålt tre gånger fler säsongskort jämfört med förra säsongen.

– Det är som det ska, jättekul att det finns intresse. Nu hoppas vi att kommunen och publiken sluter upp bakom laget så att vi får det stöd vi behöver för att kunna göra en bra prestation, säger Kim Bergstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sirius klart för allsvenskan

Mer i ämnet