Sirius hemma på Studenternas i höstas. Nu är årets hemmapremiär i fara på grund av snö och kyla. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sirius hemmapremiär i fara

Uppdaterad
Publicerad

Sirius allsvenska hemmapremiär mot Gif Sundsvall den 8 april är i fara. Det är inte troligt att gräset på Studenternas klarar spel om tre veckor.

– Det är små chanser, men vi gör så gott vi kan, säger Mats Benker, enhetschef för idrott i Uppsala kommun, till Upsala Nya Tidning.

Det är snön och kylan som är det stora problemet

– Nu håller vi på att transportera bort snön. Sedan kommer vi att lägga på en växtduk och även tillföra värme mellan växtdukarna för att få bort tjäle så snabbt som möjligt.

Det kan bli så att en ny gräsmatta läggs på arenan, men det kan inte göras förrän tjälen gått ur jorden.

– Vi har Sveriges nordligaste allsvenska naturgräsplan och dessutom lyser våren med sin frånvaro. Förutsättningarna för en hemmapremiär den 8 april ser i dagsläget inte helt ljusa ut, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrott och fritid i kommunen.

Sirius kan inte spela på sin reservarena, Gavlevallen i Gävle, den 8 april. Då spelar det andra Uppsalalaget Dalkurd, som i år ska spela alla sina hemmamatcher i Gävle, sin match mot Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.