Foto: SVT

Sirius ordförande: Vi kände inte till detta

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare Siriusspelaren Kingsley Sarfo dömdes under fredagen av Malmö tingsrätt till två år och åtta månaders fängelse samt utvisning för våldtäkt mot barn. Brott som begicks redan under Siriustiden, men i Malmö.

Kingsley Sarfo var Sirius tongivande spelare vid lagets återkomst i allsvenskan förra säsongen. Han blev firad på planen och enligt ordförande Ove Sjöblom kände klubben inte till de handlingar som nu görs att han döms till nästan tre års fängelse och utvisning.

– Det är självklart väldigt tråkigt att det här har inträffat. Tråkigt och trist för alla inblandade parter. Det är en tidigare Siriusspelare, nu MFF-spelare, säger Ove Sjöblom.

Var det här något ni kände till?

– Nej, det gjorde vi inte.

Brottsanklagelserna mot Sarfo kom upp ganska kort efter att han såldes vidare, har ni fått fullt betalt från Malmö?

– Det är sekretess runt avtalet. Så mycket kan jag säga att det inte fanns några klausuler som rör den här typen av brott.

Ni har fått er betalning?

– Ja.

Problemen hopar sig

Nyligen drabbades klubben av en dopningsavstängd målvakt nu kommer domen mor Sarfo. Hur påverkar det här Sirius varumärke?

– Alla sådan här händelser påverkar ett varumärke. Men det är här är händelser som vi som förening inte kunde ha gjort något åt. Hur skulle vi ha agerat? Vi står bakom RF och Svenska fotbollförbundets värderingar. Sen gäller det för oss att att ta med oss de här händelserna och ta lärdom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.