Studenternas fotbollsplan är för dålig att spela på menar Sirius klubbchef och därför ska kommande hemmamatch spelas i Gävle. Enligt kommunen är spelplanen bättre än tidigare. Foto: SVT

Sirius:”Spelplanen håller inte”

Uppdaterad
Publicerad

Studenternas fotbollsplan är för dålig att spela på menar Sirius och därför ska kommande hemmamatch spelas i Gävle. Enligt kommunen är spelplanen bättre än tidigare.

Vädret har gjort att Studenternas gräsplan inte är i tillräckligt bra skick för att kunna spelas på.

– Jag tror inte att vi kommer kunna spela matchen där på måndag – spelplanen håller inte, säger Michael Lundgren, klubbchef Sirius.

Sirius klart för allsvenskan

– Planen ser bättre ut än förra veckan och är något grönare, men det är Sirius och och domaren som avgör om matchen kommer att spelas där, säger Sten Larsson, idrottschef på Uppsala kommun.

Planen avstängd

Stadsbyggnadsförvaltningen bestämde att stänga av planen tillsvidare och ett avtal skrevs med Gävle kommun om att nästa match ska spelas i Gävle istället.

Uppsala kommun har fortsatt att undersöka om planen kommer vara spelbar på måndag 24 april då matchen mellan Sirius och Kalmar går av stapeln.

Besiktning av planen

Under torsdagsmorgonen fanns två representanter från Svenska fotbollsförbundet på plats för att besiktiga Studenternas fotbollsplan. Klockan 15 i eftermiddag kommer ett möte att hållas där resultatet av besiktningen kommer att presenteras.

– Svenska fotbollsförbundet, Sirius, bortalaget och kommunen ska få säga sitt. Rapporten kommer att skickas till tävlingskommitén, säger Michael Lundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sirius klart för allsvenskan

Mer i ämnet