Foto: SVT

Sista april-nedräkningen är försenad

Publicerad

Vårstrosande Uppsaliensare har kanske uppmärksammat att den profilerade nedräkningsskylten till mösspåtagningen vid Carolina Rediviva inte är på plats än. Men sakta i (Carolina)backen. Det löser sig.

Varje sista april-år brukar Uppsala universitet och Carolina Rediviva sätta upp en stor digital skylt med en nedräkning till mösspåtagningen i Carolinabacken. Men uppmärksamma Uppsaliensare har kanske märkt att den än så länge inte sitter uppe på balkongen vid universitetsbiblioteket. Detta eftersom nedräkningen är försenad.

2016 kom nedräkningen upp redan 10 dagar före springet. Vid skrivande stund är det bara sex dagar kvar tills studentmössorna riktas mot det blå.

Skylten försenad

Från universitetets del bekräftar man att skylten är några dagar försenad, men lovar att den ska komma på plats innan rektorns vinkning och springet i backen.

Planen är att den ska installeras under onsdagen.

Vilken dag, timme, minut och sekund nedräkningen då ska börja på förtäljer dock inte historien.

Så här såg det ut förra året när det begav sig: Förra årets OD-konsert och mösspåtagning i bilder.

Låt nedräkningen börja.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sista april 2018

Mer i ämnet