Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Biträdande sjukhusdirektör Karouk Said är medveten om de utmaningar som finns på akutmottagningen på Akademiska sjukhuset. Foto: Staffan Claesson, Akademiska sjukhuset

Sjukhusledningen på Akademiska: ”Det finns inte någon quickfix”

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsbelastningen som är på akutmottagningen har lett till att anställda slutar. Akademiska sjukhusets biträdande sjukhusdirektör Karouk Said är medveten om de utmaningar som finns.

– Varje medarbetare som slutar på Akademiska sjukhuset av arbetsmiljöskäl är ett misslyckande, säger Karouk Said.

Karouk Said berättar att sjukhusledningen nyligen haft ett möte med Arbetsmiljöverket, där de har levererat en omfattande handlingsplan för hur de ska jobba med de utmaningar som finns på akutmottagningen.

– Vi jobbar med att förbättra flödet på akutmottagningen. Vi har planer för fler slutna vårdplatser som kommer att öppnas efter sommaren, säger Karouk Said.

Han säger även att sjukhusledningen bör bli bättre på att kommunicera vilka åtgärder de gör till personalen, så att personalen känner att ledningen tar deras problem på allvar. Men utmaningarna är inte enkla att lösa.

– Det finns inte någon quickfix i den här frågan, säger Karouk Said.

I klippet: Karouk Said berättar om de förbättringar som skett på akutmottagningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.