Mohammad Alammouri vill få orning på torpet, eller snarare, båten. Foto: SVT

Han ska öppna restaurang i utskälld båt

Uppdaterad
Publicerad

Mohammad Alammouri heter ägaren till M/S Linnea, en av båtarna som boende är kritiska emot. Nu vill han öppna båtrestaurang.

Han berättar att  han köpte båten för en månad sedan och att den då var fylld med skräp. Nu ska övervåningen vara renoverad och om cirka två  månader räknar han med att kunna öppna en restaurang här.

Hur ser du på att det kommer kritik mot att din båt gör det fulare i årummet?

– Jag köpte båten för en månad sedan, det är ingenting. Jag har inte hunnit måla, för kort om tid. Men när vi är klara invändigt ska vi göra det, när det blir varmt ute.

Det kommer att bli snyggt och fint?

– Ja.

”Inte en sportslig chans”

Deep Blue heter båten som ligger bredvid M/S Linnea. Den här yacten är tillverkad i Turkiet på Bodrumvarvet och köptes av Arnolf Kristiansen 2008.

– Jag håller med om att underhållet släpar efter. Jag förstår dem som är kritiska, säger Arnolf Kristiansen när SVT Nyheter får tag på honom på telefon.

Vad tycker du om att det finns boende som vill få väck din båt?

– Finns inte en sportslig chans.

Just nu pågår ett renoveringsarbete.

– Jag håller på och bygger en tältöverbyggnad för att kunna renovera på utsidan. Mycket som behöver fixas till. Uppställning på varv väntar.

Båten ska bli okej, lovar Arnolf Kristiansen.

Så den kommer att smälta in i Årummet?

– Man kommer inte att kunna slå ner på underhållet i alla fall, sen finns det nog alltid de som inte gillar båtens utseende.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer