Polisen sökte i området runt Kvarnengallerian i Uppsala sent i går kväll efter en möjlig brottsplats. Foto: Utryckning Uppsala

Skadad man lämnad på akuten – polisen misstänker mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man lämnades skadad av en privatperson på Akademiska sjukhusets akutavdelning under måndagskvällen. Polisen har kunnat höra mannen om händelsen och har nu inlett en förundersökning om mordförsök.

Det var vid 20-tiden på måndagskvällen som polisen larmades om händelsen. En skadad man i 35-årsåldern hade lämnats på Akademiska sjukhuset av en kamrat som också ska ha blivit vittne till händelsen.

– Offret är huggen minst en gång mot överkroppen på ett livsfarligt sätt, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Enligt uppgifter på tisdagen är dock mannens skadeläge stabilt.

Både offret och vittnet har förhörts av polis. 35-åringen ska ha blivit angripen av tre okända gärningsmän.

Vill inte berätta

– De har inte sagt så mycket mer och det verkar inte som om de vill berätta så mycket heller, säger Jonas Eronen.

Brottsplatsen är inte funnen av polisen, som under måndagskvällen letade i området runt Kvarnengallerian och i kvarteren runt Vaksala torg i centrala Uppsala.

– Om någon vet något om var det här har skett eller om någon sett någon form av tumult i det området vid 20-tiden på måndagskvällen vill vi att man hör av sig till oss på 114 14, säger Jonas Eronen.

Den huggne 35-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

Tror ni att det finns ett samband med tidigare våldsbrott?

– Inte som vi ser nu, men vi vet för lite ännu, säger Jonas Eronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.