Polisen spärrade av och undersökte ett större område på Orkestervägen i Gottsunda. Foto: Utryckning Uppsala

Skjutning i Gottsunda: ”Vittnen såg och hörde skott”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick larm om skottlossning i stadsdelen Gottsunda i Uppsala sent på torsdagskvällen.

– Efter att ha varit på plats kunde vi fastställa att det stämde, säger Per Bjurström, befäl på polisens regionledningscentral.

Det var vid 22-tiden som vittnen hörde av sig till polisen om skottlossning utomhus i de sydöstra delarna av Gottsunda, på Orkestervägen.

– Vittnen har både hört och sett skott avlossats, men vi har inte hittat någon skjuten och inte heller någon som hållit i vapnet än så länge, säger Per Bjurström.

Händelsen utreds som ett mordförsök. Polisen spärrade av ett större område och tekniker undersökte platsen. Det har också hållits vittnesförhör.

Har hittat tomhylsor

Nu på morgonen berättar polisen på sin sin hemsida att man sökt i området med en specialutbildad hund och hittat tomhylsor.

– Den här skjutningen är konstaterad, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Region mitt.

Hur många tomhylsor handlar det om?

– Flera.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. I nuläget finns varken någon misstänkt, eller målsägande.

Hur jobbar ni vidare med Gottsunda?

– Det vi gör nu är att vi tittar närmare på de spår vi har hittat. Sen kommer vi att jobba vidare med vittnesuppgifter. Inre spaning ingår förstås också i den här utredningen.

Samtal om skottlossning i Gränby

Under gårdagskvällen, en timme efter rapporteringen om skottlossning i Gottsunda, kom samtal från Gränby från flera personer som ska ha hört skott.

– Det är flera personer som uppfattar att de har hört skott. Vi har varit där och sökt, men inte hittat något som styrker att det skett ett brott, säger Daniel Wikdahl.

Polisen är intresserad av iakttagelser som gjorts i Gottsunda under gårdagskvällen. Tips kan man lämna på numret 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.