Foto: Utryckning Uppsala

Skjutning i Malmö kopplas till Uppsala

Publicerad

Samma kväll som en 30-årig man sköts ihjäl i Stenhagen skottskadades en man i Malmö. Den skadade mannen har kopplingar till Uppsala, rapporterar Aftonbladet.

Samma dag, den 18 augusti, som en 30-årig man sköts till döds i Stenhagen i Uppsala skedde fler skjutningar i landet: i Västerås, Stockholm och Malmö. En av de två skottskadade männen från Malmöskjutningen har koppling till mordoffret i Uppsala. Detta var Aftonbladet först att rapportera. Offret i Malmö är folkbokförd på samma gata där 30-åringen sköts ihjäl, skriver tidningen.

LÄS MER: Vittnen kan ha sett mördaren

Mordet i Stenhagen

I samtal med Uppsalatidningen bekräftar förundersökningsledare vid Malmöpolisen att en av de skottskadade männen i Malmö har kopplingar till Uppsala.

– Jag kan bekräfta att den ena av två skottskadade på Lagmansgatan är från Uppsala, säger Göran Söderberg, förundersökningsledare vid Malmöpolisen, till Uppsalatidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Stenhagen

Mer i ämnet