Foto: TT (Arkivbild)

Skogsbrand i Bålsta – brann vid kraftledning

Uppdaterad
Publicerad

Det brann vid en kraftledning strax norr om Bålsta. Branden var svårsläckt och spred sig men runt 21-tiden på fredagskvällen var branden under kontroll.

Det var under fredagseftermiddagen runt 13.30 som larmet kom in efter att flertalet personer sett rök komma från platsen i Bålsta. En brand upptäcktes vid en kraftledningsgata. Räddningstjänsten är på plats med stationer från flera olika platser så som Enköping, Bålsta och Skokloster för att bekämpa branden. Vid 17-tiden var branden fortfarande igång och släckningsarbetet var problematiskt.

– Den är inte under kontroll tyvärr. Vinden vänder hela tiden så den sticker åt olika håll, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningstjänst.

Branden är cirka 300 gånger 200 meter stor.

Ingen prognos för när elden är släckt

Räddningstjänsten har fått in många samtal om röklukt men man vet ännu inte när den kommer att vara under kontroll.

– Den är inringad, men det är svårt att säga när vi är klara där. Vi avlöser med ny personal nu, säger Ulf Tholén.

Branden är vid en kraftledningsgata, men man har stängt av elen och valt att leda om den, så det finns ingen risk för strömavbrott, menar Ulf Tholén.

Vid 21-tiden kunde man rapportera att branden var under kontroll, men att släckningsarbetet skulle ta hela natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.