Räddningstjänst och polis på plats vid branden i Kimsta nära Arlanda. Foto: Stefan Reinerdahl

Flera skogsbränder härjar: ”Försöker snabbt få ut resurser”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen härjade två skogsbränder i Tierp-trakten och en vid Arlanda På måndagmorgonen rapporterade räddningstjänsten att allt var släckt.

– Det är avslutat och vi har lämnat över till markägaren, säger Magnus Skyttberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Ännu vid 20-tiden i går kväll jobbade räddningstjänsten med en brand som rasade vid Fälanbo. Samtidigt fick man kontroll på en skogsbrand nära Arlanda Airport.

Ett larm inkom strax efter 16-tiden om en skogsbrand i Tierp, två kilometer väster om Västland kyrka. Branden kunde ringas in snabbt. Vid 17.30-tiden kom ytterligare ett larm om skogsbrand i Fälanbo, mellan Tierp och Forsmark.

Brand nära flygplatsen

Dessutom rasade en brand i Kimsta nära Arlanda.

– Den bedömer vi vara under kontroll, men det var lite hektiskt i början. Vi försöker få ut gott med resurser i initialskedet på sådana här bränder för att släcka snabbt, sade Emil Skoglund på Storstockholms räddningscentral på söndagskvällen.

Från flygledartornet på Arlanda kunde man se röken från branden.

– Men branden har inte påverkat vår flygtrafik, sade Hans Uhrus, presschef på Swedavia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.