Skogsbranden i Horsskog i Norduppland är på ett hygge och omfattar drygt 3000 kvadratmeter. Foto: Utryckning Uppsala

Stor skogsbrand norr om Östervåla

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand bröt på lördagseftermiddagen i Horsskog norr om Östervåla i Heby kommun. På söndagseftermiddagen brann det fortfarande på platsen.

Räddningstjänsten fick larmet om branden klockan 15.09 på lördagen. Brandmän från flera stationer bekämpade branden och man har fick även hjälp med vattenbombning från luften.

– Vi har ännu inte kontroll på branden, men det ska inte finnas några bostadshus just i brandområdet. Det är ett skogshygge, sa Tony Frank på Storstockholms räddningscentral.

Vad som orsakat branden är oklart, men i området har det varit åskväder med flera blixtnedslag.

Räddningstjänst från flera stationer i Uppsala län hjälper till i släckningsarbetet norr om Östervåla. Foto: Utryckning Uppsala

Vid 17-tiden på söndagseftermiddagen uppgav räddningstjänsten att det fortfarande brann i området. Räddningstjänst hade då varit på plats i över ett dygn och bekämpat branden.

Strax innan midnatt rapporterade räddningstjänsten att branden var släckt, men att släckningsarbetet kommer fortsätta under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.