Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att gå ut grundskolan har både för- och nackdelar, berättar eleverna på Gluntens Motessoriskola. Från vänster: Bertil Baumgarten, Tage Johansson Areskoug och Märta Andersson Arnqvist. Foto: Antonios Antoniadis

Skolavslutning för niorna på Glunten: ”En stor dag”

Uppdaterad
Publicerad

Glädje, lättnad och vemod. På fredagen hålls avslutningen för många grundskolor i Uppsala kommun. Till hösten börjar börjar niorna gymnasiet, men att lämna grundskolan är inte bara positivt.

– Jag har haft en bra klass så det känns såklart tråkigt att inte gå med dem längre, säger Bertil Baumgarten.

Sommarlovet är här. Vårterminen avslutas för många på fredagen och för vissa elever innebär det sista dagen med klassen. På Gluntens Montessoriskola berättar tre elever om sina sin känslor inför den stora dagen.

– Jag har gått på den här skolan sedan dagis, så det känns som rätt läge att gå vidare. Samtidigt är det svårt att veta vad jag ska förvänta mig, jag har ju bara gått här. Men det ska bli spännande, säger Tage Johansson Areskoug.

Hur kommer ni att fira?

– Alla kommer nog att fira lite olika. Jag tar det lite spontant, men kommer att hålla mig borta från stan. Det finns risk att det blir stökigt och då är det bättre att inte vara där, säger Märta Andersson Arnqvist.

I klippet: Eleverna från Gluntens Montessoriskola om skolavslutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.