Även om det ser ut som en byggarbetsplats från utsidan så är inte skolstarten i fara för de nya eleverna på Lindbackens skola, enligt rektorn. Foto: SVT

Skolstart på Lindbacken – trots byggkaos

Publicerad

På måndag ska 215 elever börja på nybyggda Lindbackens skola utanför Uppsala. Men fortfarande bara dagar före terminsstarten ser skolan utifrån ut som en byggarbetsplats.

En del föräldrar har hört av sig till skolan och undrat över det byggkaos som råder ute på skolgården.

Och enligt rektor Catarina Eriksson är skolan inte helt klar, vare sig invändigt eller utvändigt. Det var starten av bygget som av oklar anledning försenades.

– Men de delar vi behöver är färdiga, så vi ska kunna ha helt vanlig undervisning på skolan. Och det ska vara helt säkert för barnen eftersom de delar där det byggs är inhägnade, säger hon.

Ser mer ofärdig ut utifrån

Rektorn påpekar att det är många boenden i området som passerar skolan och att den kan se mer ofärdig ut från utsidan än vad den egentligen är.

– Inomhus så är det betydligt mer som är klart, säger hon.

Foto: SVT

Det kommer att ta några veckor till innan allt är färdigställt – i slutet av september räknar man med att allt är klart. Just nu är det framför allt matsalen och en slöjdsal som inte är färdiga, liksom entrén och trapphus.

– Men allt är löst, till exempel får vi mat från en annan skola och ordnar andra provisoriska lösningar i tomma klassrum, säger Catarina Eriksson.

Slutstädning i helgen

I helgen ska de sista monteringarna ske och lokalerna ska slutstädas.

Foto: SVT

På måndag börjar omkring 200 elever, men skolan har kapacitet för 500-600 elever totalt.

– Det är en fantastiskt fin skola, och jag tror att de föräldrar och barn som oroat sig kommer att bli lugna så fort de kommer in på måndag, säger Catarina Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.