Polisen har konstaterat skotthål mot en dörr i Kungsängen. Händelsen utreds som mordförsök. Foto: Utryckning Uppsala

Skott avlossades mot dörr i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Flera skott avlossades mot en dörr till en bostad i Kungsängen i centrala Uppsala under natten mot tisdag. En person befann sig i lägenheten och poliser utreder mordförsök.

Det var strax före midnatt som polisen larmades till Kungsängen efter att flera boende larmat om höga smällar. Väl på plats konstaterade polisen att flera skott avlossats mot en ytterdörr till en lägenhet. Inne i bostaden befann sig en person som klarade sig undan oskadd.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

– Vi spärrade av platsen och förhörde flera vittnen och genomförde en teknisk undersökning för att säkra eventuella spår på platsen, säger Pelle Vamstad, presskontakt vid polisen.

Ingen sitter frihetsberövad för skjutningen och polisen kommenterar inte heller om man har några misstänkta i nuläget.

Kopplingar till andra skjutningar

Det var inte bara i Uppsala det sköts under natten. I Salem, sydväst om Stockholm, sköts en man till döds.

– Med tanke på det som skett i vår region under det senaste året så tittar vi självklart på ett samband mellan våldsdåden. Mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger Pelle Vamstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.